Verksamhet

Projektet Konst och kultur ger näring och liv – tar avstamp i det rika kulturarv som finns i Hoverberg med omnejd.  En konstutställning, en fotoinstallationen och laduväggar med graffiti är delar av projektet Konst och kultur ger näring och liv. Förberedelser pågår för att tillsammans med Vävstugan och en grupp invandrarkvinnor skapa ett meditativt, textilt rum i naturen intill Hoverbergets fot.

En bärande tanke i projektet är att låta olika perspektiv och erfarenheter får mötas och befrukta varandra. Medverkande konstnärer har både förankring i kommunen, länet och Sverige men även erfarenheter från flera olika länder. En annan utgångspunkt för är att stad och landsbygd är livsmiljöer som är helt beroende av varandra. Den ena existerar inte utan den andra. Graffiti är en konstform och en företeelse som i glesbygdsmiljö både påvisar och utmanar detta faktum. Konsten lämnar ett fint utrymme för betraktaren att göra sina egna tolkningar.

Hoverbergsgrottan_Publik 2Hoverberg_Marknads- publikbildBilder från Vidunderliga dagar och invigning av konstutställning

Hoverbergsgrottan_Publik vid utställningenHoverbergsgrottan_barn i utställningen

Vid invigningen av graffitiutställningen i Hoverbergsgrottan

 

Läs mer… Projektet Konst och kultur ger näring och liv

 

TIDIGARE PROJEKT

Konstgödning – ett skarpt inlägg i kultur- energi- och glesbygdsdebatten.

Konstprojektet Konstgödning. Läs mer.

 Tandprojektet och utställningen ”Bit ihop och bit ifrån”

Min tankar kring tänders betydelse för människor och samhälles betydelse för tänder blev till ”Tandprojektet” som utsågs att vara med i Sveriges konstföreningars årslånga satsning på ”Samtidskonst, arrangörskap och publik”. Tandprojektet har bitit sig fast och fler aktiviteter planeras. Läs mer.

Mor och son utställning

Hösten 2013 frågade konstnären och musikern Kape min son Henrik Ljusberg om han var intresserad av att göra en utställning på tema ”mor och son”. Tillsammans genomförde tre söner med mödrar utställningen vid Galleri Mono i Östersund. Vernissagen var på morsdag i maj 2014. Det var fantastiskt roligt att arbeta med temat. Läs mer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s