Verksamhet

Botaniskt tryck

Det senaste året har jag arbetat en hel del med naturlig färgning och botaniskt tryck. Att kunna ”överföra” blommor och blad till textilier är så fascinerande!

Med naturens hjälp kan jag ge åkerbrukade kläder och textilier nytt liv och nya uttryck. T-shirts, broderi och redesignar. Har haft några workshops, väldigt givande att träffa andra och lära ut.

Botaniskt tryck och naturlig färgning av textilier är både en symbolisk och en praktisk handling. Textil industri och därtill hörande transporter och konsumtion är idag inte hållbar. Vi behöver efterfråga produkter som inte är skadliga för människor och miljö. Det här är ett sätt att bidra till nya upplevelser av natur, skog och konst och även påverka attityder till textil konsumtion i relation till hållbart mode och inredning.

TIDIGARE PROJEKT
______________

Projektet Konst och kultur ger näring och liv tog avstamp i det rika kulturarv som finns i Hoverberg med omnejd.  En konstutställning, en fotoinstallationen och laduväggar med graffiti är delar av projektet. Tillsammans med Vävstugan och en grupp invandrarkvinnor skapade vi ett meditativt textilt rum i naturen intill Hoverbergets fot. Följande år har vi fortsatt att på olika teman ha textilt inriktade utställningar och installationer.

Läs mer… Projektet Konst och kultur ger näring och liv

Hoverbergsgrottan_Publik 2Hoverberg_Marknads- publikbildBilder från Vidunderliga dagar och invigning av konstutställning

Hoverbergsgrottan_Publik vid utställningenHoverbergsgrottan_barn i utställningen

Vid invigningen av graffitiutställningen i Hoverbergsgrottan

 
Konstgödning – ett skarpt inlägg i kultur- energi- och glesbygdsdebatten.

Konstprojektet Konstgödning. Läs mer.

 Tandprojektet och utställningen ”Bit ihop och bit ifrån”

Min tankar kring tänders betydelse för människor och samhälles betydelse för tänder blev till ”Tandprojektet” som utsågs att vara med i Sveriges konstföreningars årslånga satsning på ”Samtidskonst, arrangörskap och publik”. Tandprojektet har bitit sig fast och fler aktiviteter planeras. Läs mer.

Mor och son utställning

Hösten 2013 frågade konstnären och musikern Kape min son Henrik Ljusberg om han var intresserad av att göra en utställning på tema ”mor och son”. Tillsammans genomförde tre söner med mödrar utställningen vid Galleri Mono i Östersund. Vernissagen var på morsdag i maj 2014. Det var fantastiskt roligt att arbeta med temat. Läs mer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s