Livstid mor och son

Konstutställning Livstid mor & son

Hösten 2013 frågade konstnären och musikern Kape min son Henrik Ljusberg, om han var intresserad av att göra en utställning på tema ”mor och son”. Tillsammans genomförde tre söner med mödrar utställningen vid Galleri Mono i Östersund. Vernissagen var på morsdag i maj 2014.

Det var fantastiskt roligt men också ganska svårbearbetat tema. Jag fick fundera ganska mycket och pratade en hel del med Henrik innan vi båda till slut landade i en serie tavlor som gestaltade relationen mellan mor och son ur ett livstidsperspektiv. Det var väldigt givande att möta publikens reaktioner på mina verk. Det blev publikrekord för galleriet som valde att förlänga visningstiden.

 

Länkar till Livstid mor & son-utställningen vid Galleri Mono:

http://www.op.se/galleri-monos-finaste-stund-hittills

”Massor av människor tog sig i söndagens hällregn till Galleri Mono på Frösön. Inne i lokalen fick man nästan stå på kö för att komma fram och titta på konstverken. Utställningen Livstid mor & son var en publikmagnet. Och det som hängde på väggarna motsvarade verkligen alla tänkbara förväntningar.”

”Sammantaget är det nästan hela 50 verk som visas. Men det är inte tråkigt för en enda sekund att gå runt i galleriet. Alla medverkande verkar ha trivts mycket bra med temat och de har släppt loss. Det är personligt, det är berörande och det är väldigt ofta mycket bra.

Det här är Galleri Monos finaste stund hittills.

http://www.ltz.se/kultur/konst/landskap-och-relationer-i-konsten

”Frigörelsetemat är särskilt tydligt i Henrik Ljusbergs expressiva målningar som ansluter till Marlen Ljusbergs skildringar av förhållandet mor/son som förändras över tid, illustrerat med årstidernas växlingar.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s